Pers

Beeld en tekst hieronder is vrij te gebruiken voor journalistieke doeleinden over de Levende Rivier. Beeld altijd met bronvermelding. Mocht je voor andere doeleinden dit (of ander) beeld willen gebruiken neem dan even contact op.

bronvermelding: Ruben Smit/ Levende Rivier

bronvermelding: Ruben Smit/ Levende Rivier

bronvermelding: Ruben Smit/ Levende Rivier

bronvermelding: Ruben Smit/ Levende Rivier

bronvermelding: Ruben Smit/ Levende Rivier

bronvermelding: Ruben Smit/ Levende Rivier

Volg de rivier, de man en zijn kano

Levende Rivier; Ruben Smit op ontdekkingstocht door rivierrijk Nederland
Volg het water, de rivier, de man en zijn kano

Vaar mee met de man in zijn kano. Op zijn tocht dwars door Nederland, van Lobith tot de Noordzee. De Rijn, één van de machtige aders die ons Nederland hebben gemaakt en gevormd. Levende Rivier is een pure natuurdocumentaire die natuur bijzonder dichtbij brengt. Via persoonlijke memoires gaat filmmaker & ecoloog Ruben Smit (maker van De Nieuwe Wildernis) steeds verder de rivier af. Een unieke expeditie met avontuurlijke overnachtingen langs de onbekende waterwegen. Vastgelegd in hoge kwaliteit natuurbeeld met alle planten en dieren die hij tegenkomt. 

Levende Rivier is openingfilm van het Wildlife Filmfestival Rotterdam op 27 oktober 2016 en komt in december 2016/ januari 2017 in diverse filmhuizen en bioscopen in Nederland.

Leren kijken naar wat je zelf niet zag
Levende Rivier is een natuurdocumentaire waarbij Ruben Smit teruggaat naar de puurheid die past bij zijn style. Spelend met licht, scherpte en compositie brengt hij op zijn kenmerkende intieme wijze de schoonheid en verwondering voor de natuur heel dichtbij. Hij leert je kijken naar de Nederlandse natuur. Laat je zien wat je zelf niet zag. Nieuw aan Levende Rivier is dat Ruben nu zelf een rol speelt voor de camera; als gids loodst hij de kijker met zijn mijmeringen door een nieuw, spectaculair deel van Nederland.

Over Ruben, de technieken en de crew
In Ruben Smit komt natuur en film samen; al jaren is hij als gepassioneerd ecoloog, fotograaf en filmer te vinden in elke uithoek van de Nederlandse natuur. Als filmregisseur van natuurfilms maakt hij zijn debuut met De Nieuwe Wildernis (2013) en de gelijknamige tv-serie bij de VARA. En dat smaakte naar meer. Daarnaast is hij gepromoveerd ecoloog bij de Wageningen Universiteit.

De Levende Rivier is gemaakt door een grote crew van professionele natuurfilmers en fotografen. De documentaire is mogelijk gemaakt door partners; Rijkswaterstaat , K3Delta, stichting ARK. In alle seizoenen van 2014 en 2015 was de crew op pad in de rivieren; boven én onder water. Hij maakte gebruik van de nieuwste technieken; time lapse , slow motion, luchtopnamen, extreme macro (10:1 vergroting), spy cams, wildlife cam’s en natuurlijk…… onderwaterfilmtechnieken voor unieke beelden onder water.  De documentaire is voorzien van heel bijzondere, minimalistische harp-muziek van Anne van Schothorst (www.harpandsoul.com). Een groot aantal eigenaren van natuurgebieden, waaronder Staatsbosbeheer, Utrechts Landschap en Natuurmonumenten, gaven Ruben en het team exclusief toegang om zeer bijzondere opnames te maken.

Documentaire, DVD en fotoboek

  • Levende Rivier is te bekijken in de filmhuizen/ bioscopen in een 75 minuten speciale directors cut.
  • Op de DVD staat is Levende Rivier te vinden als vierdelige documentaire van in totaal ruim twee uur en een making off van circa 30 minuten.
  • Ook is een fotoboek uitgegeven met een samenvatting prachtige beelden.
  • Via www.levende-rivier.nl/shop is de DVD/boek te bestellen.

Persvragen

Journalisten met vragen/ interviewverzoeken kunnen contact opnemen met Marjet Heins, PR/Communicatie Team Levende Rivier onder marjetheins@rubensmitproductions.nl of 06-53930553.